Általános információk


Dönthetsz úgy, hogy a vásárlóid számára kupon formájában kedvezményeket biztosítasz.


Segédletünk segítségével, a kuponkezelés alapjait sajátíthatod el.


A kuponkedvezménnyel meghatározott kedvezmény tételek megjelennek a Billingo alkalmazással készített számlákon.


Kupon létrehozás


Első lépésként a Shopify adminisztrációs felületén válaszd ki a Discounts menüt, majd kattints a “Create discount code” gombra.
A létrehozott kuponnál meg kell adnod a kupon nevét amit választhatsz magad is, vagy generáltathatsz a rendszerrel egy véletlenszerű kódot.


Ezt követően válaszd ki a kupon típusát. Itt több lehetőséged is van:Százalékos kedvezmény, fix árú kedvezmény, ingyenes szállítás, vásárolj valamit és kapsz mellé még valamit kedvezmény.


Meg kell adnod a kedvezmény mértékét (value) is, tehát a lenti példában egy 10%-os kupont hozunk létre.


Ezen felül megadhatod, hogy minden rendelésre alkalmazod, speciális kollekciókra vagy speciális termékekre a kedvezményt.A következő blokkban a minimális követelményeket adhatod meg, emellett azt, hogy milyen vásárlók számára biztosítod a kuponhasználatot (dönthetsz úgy, hogy csak regisztráltak használják pl.).


Limitálhatod a felhasználhatóságát a kuponnak, így ebben az esetben, ha úgy döntesz, hogy csak regisztráltak használhatnak kupont, mellette be tudod állítani, hogy egy felhasználó csak egyszer használhatja a kedvezményt (Limit to one use per customer).


Az active dates dátumválasztóval pedig azt tudod meghatározni, hogy mitől legyen felhasználható az adott kupon. Ennek állíthatsz be lejárati dátumot is.


Amint elkészültél a beállításokkal, kattints a “Save discount code” gombra a kupon mentéséhez.A mentést követően a rendszer visszaigazolja, hogy sikeresen elkészítetted a kuponod.A kuponkód ezt követően “Active” jelzéssel megjelenik a Discounts menü listájában is.Kupon felhasználás rendeléskor


Az általunk megadott kuponkódot a pénztár felületen tudja megadni a felhasználó.


A kód megadását követően az érvényesítés gombra kell kattintania.A kupon nevét és a kedvezményt az összesítőben jelöli a felület.Kupon megjelenítése a kiállított számlán


A kiállított számlán a kedvezmény mértéke és a kupon neve egyaránt megjelenik az alábbi formátumban. Természetesen ha forint alapú az online boltod, úgy a pénztárban és a számlán is forintban jelennek meg az értékek.Abban az esetben, ha többet szeretnél megtudni a rendelések kezeléséről a Shopify online adminisztrációs felületén, kattints ide.