Általános információk


A Shopify online boltban lehetőséged van adóbeállítások megadására is. A későbbiekben fontos lehet ez a beállítás számodra abban az esetben, ha esetleg szeretnél ÁFA felülírást alkalmazni, vagy olyan termékeket, termékkategóriákat létrehozni, amelyekre más ÁFA tartalom vonatkozik.


Amennyiben itt 0%-os ÁFA-t állítasz be, lehetőséged lesz a Billingo alkalmazásban az ÁFA felülírására globálisan, tehát ha azt szeretnéd, hogy AM vagy AAM, EUK vagy további lehetőségekre tudd cserélni, az első lépést itt kell megtenned.


ÁFA beállítás


A menüpont eléréséhez kattints a Settings menüpontra, majd azon belül válaszd a Taxes almenüt.Beállítható az ÁFA mértéke csak Magyarországra és külön a többi országra vonatkozóan is. 


Ezen felül eldöntheted, hogy az árakat az adót beszámítva jeleníted meg (Show all prices with tax included), beszámítod e az adóba a postázási díjat (Charce tax on shipping rates). Emellett eldöntheted, hogy a digitális termékek esetén változtatod e az ÁFA mértékét (Change VAT on digital goods).


A hazai adóra vonatkozó beállítások módosításához kattints az “Edit” gombra.A globális ÁFA mértékét a Country Tax mezőben tudod állítani. Ezt tetszés szerint tudod módosítani. A mentés gomb az érték módosítását követően válik elérhetővé.


Ezen felül lehetőséged van arra, hogy az ÁFA-t felülírd bizonyos termékeknél, kategóriáknál. Ehhez az “Add a tax override” gombra kell kattintanod, és megadni azt a termékkategóriát ahol más mértékben szeretnéd az ÁFA-t alkalmazni.Az adó beállításokat követően már telepítheted a Billingo alkalmazást. Az ehhez készült beállítási segédletünket ide kattintva találod.