Ezt a lehetőséget a partnerek menüben érjük el a jobb felső sarokban a zöld Tömeges szerkesztés gombra kattintva.Ez a lehetőség pl. akkor igen hasznos, ha pl. vevő főkönyvi számokat szeretnénk az összes partnerhez rögzíteni. 


Első lépés


Ahogy a leírás is mutatja ki kell exportálnunk a partnereinket. Erre vonatkozóan különböző kereséseket állíthatunk be.Ha beállítottuk a keresési feltételeket az exportálás gombra kattintva exportálhatjuk a partnereket.


Ekkor egy xls fájl töltődik le a gépünkre. Ezt megnyitva megadhatjuk milyen adatokat szeretnénk módosítani.Fontos, hogy az xls file nem tartalmazhat üres sorokat, legalább egy mezőt ki kell tölteni. Amelyik sort nem szeretnénk módosítani, azt töröljük az xls-ből.


Példák:


A csatolt pl. alapján ha mondjuk az Almafa Design Kft partnerünk adataiban semmit nem szeretnénk módosítani akkor ezt a teljes sort töröljük az exportból. 

Ha pl. az összes partnerhez fel szeretnénk venni a vevő főkönyvi számot akkor a T oszlopba mindegyik partnerhez írjuk be. Az összes többi oszlopot hagyjuk üresen, ne töröljük, ha mást nem kívánunk módosítani.


Második lépés


Ha beírtunk minden módosítást az xls fájlba, CSV (pontosvesszővel tagolt) fájlként kell mentenünk az adatokat és UTF-8-as kódolásra állítani. Ehhez segítséget egy másik cikkünkben itt találsz.

Ha megtörtént a fájl mentése fel kell tölteni és az Importálás gombra kattintani.