Lehetséges hibaüzenetek: Helytelen autentikációs adatok, jogosultság szükséges.


Helytelen authentikációs adatok:


1, Az első és legfontosabb, hogy ellenőrizd, hogy a NAV éles vagy teszt felületén regisztráltál.

Éles felület elérhetősége: https://onlineszamla.nav.gov.hu

Teszt felület elérhetősége: https://onlineszamla-test.nav.gov.hu (NE ITT REGISZTRÁLJ!!!)

Ha a teszt felületen regisztráltál az egyrész látod a linkből, szerepel benne, hogy test, másrészt  a NAV jelzi a bal feslő sarokban, hogy teszt környezet.Ha a teszt környezetben regisztráltál, akkor sajnos mindent előről kell kezdeni a NAV felületén és az ott létrehozott technikai felhasználó adatait beírni a Billingoba.


2, További problémát okozhat, ha nem a technikai felhasználó adatait írtad be a Billingóba. Tehát a felhasználónévhez és jelszóhoz a NAV felületén létrehozott technikai felhasználó felhasználónevét és jelszavát kell megadni. Nem pedig a Billingó belépéshez használt adatokat.


3, Akkor is előfordulhat ilyen hibaüzenet, ha véletlenül Billingóban a Cégadatoknál nem jól szerepel az adószámod. Ezt a Beállítások/Adatok menüben tudod ellenőrizni és javítani.


4, Ha a technikai felhasználónak nem adtál jogosultságokat a számlák kezeléséhez és a számlák lekérdezéséhez akkor is jelentkezhet ez a hibaüzenet. Ebben az esetben létre kell hozni egy új technikai felhasználót és megadni a jogosultságokat, majd ennek a technikai felhasználónak az adatait beírni a Billingóba.


5, Ha nem másolás beillesztéssel írtad be az adatokat akkor előfordulhat, hogy véletlenül elírtál valamit, ezért kérjük ellenőrizd, hogy biztosan megegyeznek az adatok. Célszerű másolás, beillesztéssel átemelni az adatokat a NAV rendszeréből a Billingóba.


Jogosultság szükséges:

Ha a technikai felhasználónak nem adtál jogosultságokat a számlák kezeléséhez és a számlák lekérdezéséhez akkor jelentkezik ez a hibaüzenet. Ebben az esetben létre kell hozni egy új technikai felhasználót és megadni a jogosultságokat, majd ennek a technikai felhasználónak az adatait beírni a Billingóba.