Az egyedi számlaértesítő különböző változókat tartalmaz, melyek magyarázatát a lenti ábrán jelezzük. A számlaértesítő formázásakor kiemelten kell figyelni arra, hogy egyes elemek törlése az értesítő hibájához vezet. A sablon több helyen {% if %} és {% endif %} szöveget tartalmaz. Ezek a szövegek közrefognak egy-egy bekezdést. Amennyiben valamelyiket kitöröljük akkor az hibát okoz.


Az első pontban a megszólítás szerepel. Az {{ invoiceData['billingData']['name'] }} változó használatakor automatikusan beírja a rendszer a vevő nevét a megszólításba.


A második pontban szerepel, hogy hagyományos vagy elektronikus számlát küldtünk ki, illetve az eladó neve, valamint a webshop neve (ha ezt a cégadatoknál kitöltöttük).


A harmadik pontban a számlán használt megjegyzések kerülnek a levélbe. Ha ezt pl. nem szeretnénk használni, akkor a teljes bekezdést töröljük.


A negyedik bekezdésben a cégnevet és e-mail címet írjuk be automatikusan változót használva.


Az ötödik pontban a számla végösszege, fizetési határidő és a számla sorszáma szerepel.


A hatodik pontban általános információk szerepelnek a kiküldéssel és válasszal kapcsolatban.


A hetedik pontban azt jelezzük, hogy elektronikus vagy hagyományos számláról van-e szó, és melyik esetben mi a teendő. A rendszer felismeri, hogy a kiküldött számla hagyományos vagy elektronikus, így a megfelelő szöveget jeleníti meg rajta.


Mentést követően meg tudjuk nézni az értesítő előnézetét. Ha véletlenül ebben az esetben hibát kapunk, akkor egy fontos változót kitöröltünk a sablonból. Ebben az esetben indítsunk el egy új számlaértesítőt és hasonlítsuk össze a meglévő hibással. 


Valahol a korábban jelzett {% if %} vagy {% endif %} szöveg törlésre került, ezt kell visszaírni.