Mi az a Barion?


A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel partnereid kényelmesen és biztonságosan tudnak bankkártyával, vagy regisztrált Barion fiók segítségével fizetni.


A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény.


Miért lesz ez nekem hasznos?


A Barion fiókod összekötheted a Billingo fiókoddal közvetlenül. Ezáltal a manuálisan kiállított számlákon lehetőséged lesz beállítani, hogy az ügyfeleid kifizethessék az általad kiküldött számlát egyből online a Barion fizetési móddal. Ezzel nem csak egy új és megbízható fizetési módot kínálsz a partnereidnek, de ráadásul gyorsíthatod a befizetések megérkezését, hiszen az általános statisztikák szerint a felhasználók körében egyre elterjedtebb az online fizetés.


Mit kell tennem?


Röviden összefoglalva az alábbi lépéseket kell végrehajtanod:

  • Barion fiók regisztrálása

  • Barion fiók azonosításhoz szükséges adatainak feltöltése

  • Barion elfogadóhely létrehozása

  • Összekötéshez szükséges kulcs kimásolása a Barion fiókból

  • Billingo fiók összekötése a Barion fiókkal

  • Online Barion fizetés engedélyezése a kiállított számlán


Barion fiók regisztrálása


Ahhoz, hogy a vásárlóid online tudják kifizetni a számláikat neked rendelkezned kell egy saját Barion fiókkal.


Végezd el a Barion fiók regisztrációját a megfelelő adatok kitöltésével az alábbi linken:

https://secure.barion.com/Registration?mode=Organization&oc=98&isEmailLocked=False


Abban az esetben, ha magányszemélyként regisztrálsz, a regisztrációnál megjelenik egy kérdés miszerint eldöntheted, hogy a fiókod csak vásárlásra szeretnéd e használni vagy sem. 

Amennyiben nem csak vásárlásra szeretnéd használni a fiókod, ezt az opciót hagyd üresen.


Barion fiók azonosításhoz szükséges adatainak feltöltése


Ügyelj arra, hogy mindenképp megfelelő e-mail címet adj meg a regisztráció során, mert a Barion egy megerősítő e-mailt küldd részedre, amivel igazolni tudod, hogy az adott cím hozzád tartozik. A kiküldött levélben kattints a megerősítő linkre. Ezt követően már be tudsz lépni a fiókodba.


A regisztrációt követően a fiókod elkészül, viszont az állapota “Nem ellenőrzött” lesz.


Ahhoz, hogy a fiókod teljes körűen tudd használni, fel kell töltened a szükséges adatokat a profilodban.


Ez az azonosítási folyamathoz lesz elengedhetetlen, mivel a Barion kollégái a feltöltött adatok helyességét ellenőrzik minden esetben, ezzel is támogatva a biztonságos ügyintézést.


A regisztrációt követően az alábbi nyitóképernyő fogad:A “Nem ellenőrzött” gombra vagy a Tárcám menüpont Profil almenüjére kattintva éred el az adatmódosításhoz szükséges űrlapot. A szükséges adatok kitöltését és feltöltését követően az oldal alján található “Mentés” gombbal tudod véglegesíteni az adataid.


Itt még nem ért véget a folyamat, mivel szükség lesz a tárcád ellenőrzésére, amit a Barion kollégái fognak elvégezni.


Kattints a Tárcaellenőrzés menüponton belül a “Tárcaellenőrzés” gombra.Amint a Barion kollégái elvégzik az adataid vizsgálatát és mindent megfelelőnek találnak, a fiókod ellenőrzött állapotba kerül, erről értesítenek e-mailben, emellett eltűnik az e-mail címed alatt található “Nem ellenőrzött” gomb is.Barion elfogadóhely létrehozása


A Barion elfogadóhely segítségével tudnak majd a felhasználók fizetni neked. Az itt létrehozott elfogadóhelynél található titkos kulcs felhasználásával tudod majd összekötni a Billingo fiókoddal a Barion fiókod.


A baloldali menüsorból válaszd ki az Elfogadóhely kezelése menüpontot és kattints az “Elfogadóhely létrehozása” gombra. Az elfogadóhely adatait a számodra megfelelő beállításokkal kel feltöltened. 


Az egyes beállítási pontokhoz a Barion oldalán kifejtett segédletet találsz, ezért ezt ebben a pontban nem fejtjük ki bővebben.


A hivatalos segédletet ide kattintva éred el.


Fontos, hogy az elfogadóhelyek is jóváhagyáshoz kötöttek, így itt is törekedj a megfelelő kitöltésre.A létrehozott elfogadóhely megjelenik a listában, viszont fontos, hogy egészen addig nem fogod tudni megfelelően használni, míg az állapota lezárt.


A Barion kollégái pár napon belül ellenőrzik az elfogadóhelyed, majd ha mindent rendben találtak, nyitott állapotúra állítják az elfogadóhely állapotát.

Az elfogadóhelyekkel kapcsolatos további információkról a Barion weboldalán további tájékoztatókat találsz. Amennyiben további kérdésed van ezzel kapcsolatosan, kattints ide a tájékoztatók eléréséhez.


Billingo fiók összekötése a Barion fiókkal


Az elfogadóhelyed jóváhagyását követően a Barion fiókodból először ki kell nyerned az összekapcsoláshoz szükséges a titkos kódot. 


Válaszd ismét az Elfogadóhely kezelése menüpontot, azon belül pedig kattints a korábban létrehozott elfogadóhely “Részletek” gombjára.


Ezt követően megjelenik egy felugró ablak, ami tartalmazza a Titkos azonosítót azaz a POSKeyt. 

Másold ki innen ezt a kulcsot. Figyelj arra, hogy az összes karaktert jelöld és másold ki.Amint kimásoltad a kulcsot, nyisd meg a Billingo fiókod, menj a Beállítások menüpontba, majd válaszd a Barion almenüt. Ide kattintva is elérheted.


A Barion kulcs mezőbe illeszd be a Titkos azonosító (POSKey)-t majd írd be a Barion fiókod e-mail címét a következő mezőbe és kattints a “Mentés” gombra.Ezzel sikeresen összekapcsoltad a két fiókod, további teendőd az összekötéssel kapcsolatosan nincs.


Fontos, hogy a Billingo fiókban jelenleg csak éles Barion fiók adható meg, Barion Sandbox fiók nem használható teszteléshez. Ez alól nem kivétel jelenleg a Billingo Sandbox mód sem, itt is az éles Barion fiókod tudod megadni a megfelelő kapcsolódáshoz.


Hogyan állítsam be, hogy a számla fizethető legyen bankkártyával?


Először is készíts egy új számlát a vásárlód számára.A kötelező cég, számlázási adatok és e-mail cím kitöltését követően az Online fizetés blokkban láthatod, hogy alapesetben a fizetési mód nincs engedélyezve az adott számlánál.A legördülő listából válaszd ki a “Barion bankkártyás fizetés” opciót, majd állítsd be a számodra szükséges további számlázási adatokat és hozd létre a számlát/díjbekérőt.Mit lát a vásárló?


A felhasználó számára e-mailben továbbítja a Billingo a díjbekérő/számla elérési útját.A díjbekérő/számla letöltése gombra kattintva a Billingo felületére navigáljuk a felhasználót.


Itt a letöltési lehetőség mellett a beállításainknak köszönhetően megjelenik a “Kifizetem bankkártyával” gomb. Ezzel a vásárló elindíthatja a fizetést.Ekkor a rendszer a Barion biztonságos fizetési platformjára irányítja át a vásárlót, ahol lehetősége van bankkártyás fizetésre és Barion tárcás fizetésre egyaránt.


Bankkártyás fizetés:Barion tárcás fizetés:

További kérdés esetén keress minket bátran elérhetőségeink egyikén. Kollégáink törekednek arra, hogy a legmegfelelőbb segítséget nyújtsák számodra minden esetben.