A modul telepítése a szokásos módon zajlik.


Az admin felület bal oldali menüjében válaszd a Modulok/Modulok és szolgáltatások menüpontot. A betöltődő lapon kattints a jobb felül található Modul hozzáadása (Upload a module) gombra. A modul zip fájlját tallózva add hozzá a modul zip fájlját, majd ha megjelent a listában, kattints az Install/Telepítés gombra. Ezzel telepíted és aktiválod is a modult.


Ezután a modul konfigurálására kell kattintanod (Modulok/billingo/Konfigurálás): 

Legfontosabb teendő a Publikus és Privát kulcsok megadása:Legfontosabb teendő a Publikus és Privát kulcsok megadása:Ezeket a Billingo weboldalán, az API menüpont alatt találhatod:
https://www.billingo.hu/apiHa még nincs, kattints az Új kulcs kérése gombra. A privát kulcsot a privát kulcs szöveg alatti ikonra kattintva jelenítheted meg. A privát kulcs 2-3x hosszabb a nyilvánosnál!
Ezen kívül még egy fontos teendőd van, a számlatömb azonosítóját kell beállítanod. A Billingo Beállítások/Számlatömbök menüpontja alatt kezelheted tömbjeidet. https://www.billingo.hu/beallitasok/szamlazo/szamlatomb
Egy PrestaShophoz csak egy tömb csatolható, de MultiShop vagy több domain használata esetén többfajta számlatömböt is használhatsz egy Billingo fiókkal.Másold ki, és illeszd a Tömb API ID-t a PrestaShop konfiguráció Számlatömb mezőjébe.Mentsd el a beállításokat.


Opcionálisan kiválaszthatod, hogy a rendszer mikor hozza létre a számlát:A rendelés teljesítve opcióval a számla csak akkor generálódik, mikor a rendelés státusza a rendelés teljesítve állapotra kerül, a Thank You Page opció esetén pedig rögtön a rendelés leadása után elkészül. A Billingo Sandbox módjával éles üzem nélkül tesztelheted a beállításokat, így nem kell félned a könyvelési nehézségektől.


https://www.billingo.hu/beallitasok/altalanos/sandbox