Ezzel az opcióval CSV fájl segítségével tudsz számlákat létrehozni Billingón keresztül. 


Jól jön, ha telepített, online kommunikációra nem képes programot használsz de szeretnéd automatizálni számlázásod, vagy ha rendszeresen nagyon hasonló számlákat állítasz ki, ugyanazoknak az ügyfeleknek, ha úgy intézed a számlázást, hogy ügyfelenként csoportosítva gyűjtöd össze a számlázandókat.


A tömeges számlagenerálás funkciót a számla lista főoldalon az új számla gomb melletti 3 db pontra kattintva éred el tömeges feltöltés néven.A Billingo számlagenerálás sablont a fiókban az alábbi linken lehet letölteni: https://www.billingo.hu/szamlak/batch/hogyan-mukodik. Ha letöltötted, akkor a fejlécben szereplő megnevezések alapján fel kell töltened az oszlopokat a számla tartalmai elemeivel. (Amiről nincs adatod, azt a cellát hagyd üresen. pl. e-mail cím.)Amennyiben a Billingo sablont használod és több tételes számlát szeretnél készíteni, akkor azt úgy tudod megoldani, hogy annyi plusz sort kell beszúrni az adott számla sora alá ahány terméket szeretnél a számlán szerepeltetni. Ebben az esetben az új sorban csak a termékre jellemző cellákat kell kitölteni.
Ha ez kész, akkor CSV formátumban kell mentened a fájlt. Az Excelben válaszd a mentés másként opciót, azon belül pedig az egyéb formátumot majd a CSV (pontosvesszővel tagolt) fájl típust.
Ezt követően a CSV fájt UTF-8-as kódolásra kell beállítani. Ehhez a Notepad++ programra lesz szükséged, melyet ingyenesen letölthetsz az internetről (https://notepad-plus-plus.org/download/v7.3.2.html).

Ha telepítetted a Notepad ++ programot, akkor nyisd meg vele a CSV fájlt.
Ezt követően a kódolás menüben válaszd az Átalakítás UTF-8 kódolásra opciót és mentsd el a fájlt.Így már készen is áll arra, hogy feltöltsd, és egy gombnyomással pillanatok alatt legeneráld a számláid.


Lehet, hogy elsőre bonyolultnak tűnik az xls fájl CSV-be konvertálása és UTF-8-ba kódolása, de hidd el, hogy a tömeges számlagenerálással rengeteg időt fogsz megspórolni.