MI A KÜLÖNBSÉG A HAGYOMÁNYOS ÉS AZ ELEKTRONIKUS SZÁMLA (E-SZÁMLA) KÖZÖTT?

A hagyományos számlát neked is és a címzettnek is ki kell nyomtatnia. Ezt a számlát küldheted e-mailben, de akár hagyományos, postai úton is. A hagyományos számláidat nem kell időbélyeggel ellátnod.

Ha a hazai jogszabályoknak megfelelő elektronikus számlát (e-számlát) szeretnél kiállítani, azt időbélyeggel kell hitelesíteni. Az elektronikus számla csak elektronikus formában használható, sem neked, sem a címzettnek, sem a könyvelődnek nem kell kinyomtatnia, így jelentős nyomtatási és postázási költséget takaríthatsz meg.


MIKOR KELL IDŐBÉLYEGET HASZNÁLNOD?

Ha a hazai jogszabályoknak megfelelő elektronikus számlát vagy más néven e-számlát szeretnél kiállítani.


MI AZ IDŐBÉLYEG?

Az időbélyeg feladata igazolni, hogy az adott számla pontosan mikor lett kiállítva, bizonyítja, hogy a bizonylat egy konkrét időpontban már létezett. Az időbélyeggel ellátott számlák ezt követően nem módosíthatók vagy törölhetők anélkül, hogy az ne sérülne.


MITŐL LESZ HITELES AZ IDŐBÉLYEGGEL ELLÁTOTT SZÁMLA?

Az időbélyeget csak hiteles időbélyeg szolgáltató helyezhet el a számlán, aki saját aláírásával hitelesíti azt.


HOGYAN KERÜL AZ IDŐBÉLYEG A SZÁMLÁRA?

A gyakorlatban az elektronikus számla kiállítását követően a Billingo elkészíti a számla lenyomatát, amelyet automatikusan elküld az időbélyeg szolgáltatónak. Az időbélyeg szolgáltató elkészíti az időbélyeget, és az aláírásával hitelesítve visszaküldni azt a Billingónak, a program pedig automatikusan csatolja a számlához az időbélyeget.


MENNYI IDŐBÉLYEGRE VAN SZÜKSÉGED?

A jogszabály szerint minden egyes elektronikus számlát időbélyeggel kell ellátni, így pontosan annyi időbélyegre lesz szükséged, amennyi e-számlát kiállítasz.


HOGYAN TUDSZ A BILLINGÓBAN IDŐBÉLYEGET VÁSÁROLNI?

Ha egy hónapban nem elég a havi 500 ingyenes időbélyeg, akkor továbbra is lehetőséged van elektronikus (ePDF) számlákat kiállítani. A pluszban felhasznált időbélyegekről minden hónap elsején összesített számlát küldünk. Mindig csak annyit fizetsz, amennyit felhasználtál, mennyiségtől függetlenül kedvező, nettó 5 Ft/db áron.

A plusz felhasználásokról a rendszer csak akkor készít számlát hó elején, ha az eléri a nettó 1000 Ft-ot. Ellenkező esetben halmozódik.


MEDDIG HASZNÁLHATÓAK FEL AZ INGYENES IDŐBÉLYEGEK?

Az 500 db előfizetésedhez kapott ingyenes időbélyeg nem halmozódik, tehát az adott hónapra kapott ingyenes időbélyegek, amiket nem használtál fel, a hónap végén törlődnek.