Ha már állítottunk ki számlákat, akkor azok a következőképpen fognak megjelenni a listában:STÁTUSZ: Minden egyes sor elején jelöljük az adott számla státuszát.

Alapesetben - a piszkozatot és a stornót kivéve - mindig egy számot látsz. A szám a határidőt jelzi (pozitív: még X nap van a lejáratig, negatív: már X napja lejárt a fizetési határidő). Amennyiben a számlát kifizették, kattints a számra a kis négyzetben és a felugró ablakban töltsd ki a teljesítés adatait (dátum, összeg,fizetési mód). A befizetés gombra kattintva automatikusan Fizetett-re - szívecske - kerül a számla, ami befolyásolja statisztikát. Ugyan itt részfizetést is megjelölhetsz, ekkor a befizetett részösszeg pirossal jelölve megjelenik a számla listában a végösszeg alatt. A stornó és stornózott számlákat egy X-el jelöljük. Piszkozat számla esetén pedig egy lila hátterű, ceruzával jelzett ikont láthatunk.


TÍPUS: Közvetlenül a státuszok mellett jelöljük, hogy a számla hagyományos papír alapú, vagy elektronikus bizonylatként került-e kiállításra.

Ha fölé húzzuk az egeret, azonnal láthatjuk állapotát is, egyértelmű megfogalmazással.  Elektronikus számláknál  billingon keresztüli küldés esetén a következők jelenhetnek meg: „A számlát még nem nyitották meg”/ „A számlát megnyitották, de nem olvasták el”/ „A számlát elolvasták és letöltötték”.

 

SORSZÁM: A típus jelölés mellett, a 3. oszlopban láthatjuk a számlák sorszámát.

Ezek a sorszámok egyértelműen, helyes, kiállítási sorrendben követik egymást. Alapértelmezett helyzetben a legutóbb kiállított számla szerepel az oszlop tetején. A fenti, „SORSZÁM” feliratra kattintva ezt a sorrendet megfordíthatjuk, így a legkorábbi számla kerül a lista tetejére, a legutóbbi pedig a lista legvégére. Ismételt kattintással pedig újra az alapértelmezett, sorszám szerint növekvő sorrendbe helyezett listát láthatjuk. Piszkozat esetén a sorszám helyett a "MINTA" feliratot láthatjuk.

A sorszám alatt a számla kiállítójának a neve található, ez főleg akkor lényeges, ha több munkatárs használja a fiókot.

 

VEVŐ: A sorszámok mellett találjuk a számla címzettjeit, vagyis a vevők listáját.

Ez a felirat minden esetben megegyezik az általa jelölt számlán szereplő vevővel. A lista alapértelmezett helyzetében a sorszámuk alapján rendezi a számlákat; ha az oszlop tetején a „VEVŐ” feliratra kattintunk, a számlák abc sorrendben jelennek meg, „a” betűvel kezdődően. Ismételt kattintás esetén megfordíthatjuk a betűrendi sorrendet, vagyis a „z”, illetve „zs” betűs címzettek kerülnek az oszlop tetejére. Az alapértelmezett, vagyis sorszám szerint rendezett lista visszaállításához egyszerűen, újra a harmadik oszlop tetején található „SORSZÁM” feliratra kell kattintanunk.

 

KIÁLLÍTVA/LEJÁRAT: Ez az oszlop jelöli számlánként a kiállítás pontos dátumát; illetve a keltezés alatt, kisebb karakterekben megjelenik a fizetési határidő is.

A lista, alapértelmezett helyzetében sorszámuk alapján rendezi számláinkat. Jogszabályaink alapján ez a listázás megegyezik a keltezés dátuma alapján felállított sorrenddel, vagyis a legutóbb kiállított számlánk az oszlop tetején helyezkedik el. Ha ezt a sorrendet szeretnénk felcserélni, vagyis a legkorábbi számlánkat szeretnénk a lista elejére (a legutóbb kiállítottat pedig a lista legvégére) tenni, egyszerűen megtehetjük a „KIÁLLÍTVA” feliratra kattintva.


Ebben a menüpontban lejárat szerint is sorba rendezhetjük a számláinkat a „LEJÁRAT” feliratra kattintva.


UTOLJÁRA FIZETVE: Ebben az oszlopban szerepel a számla kifizetésének dátuma. Ez a mező az Export/NAV  menüben készíthető általános számlaexportba is bekerül.

 

VÉGÖSSZEG: Itt találjuk az adott számlára írt végösszeget.

Ha szeretnénk végösszeg alapján felállítani a listázás sorrendjét, egyszerűen a „VÉGÖSSZEG” feliratra kell kattintanunk. Ekkor a lista elején a legkisebb végösszegű számla jelenik meg, míg utolsóként a legnagyobb végösszeget találjuk. Ismételt kattintás esetén a lista megfordul, vagyis legelöl találjuk a legnagyobb, a lista végén pedig a legkisebb értéket. Az alapértelmezett, vagyis sorszám szerint rendezett lista visszaállításához egyszerűen, újra a harmadik oszlop tetején található „SORSZÁM” feliratra kell kattintanunk.

Külföldi pénznemben kiállított számla esetén a végösszeg forintban is szerepel a deviza összeg alatt.

 

MŰVELET: A művelet felirat oszlopában található ikonok, illetve opciók segítségével végezheted el a számodra szükséges, alább megnevezett mechanizmusokat.

Vagyis, a három pontot ábrázoló ikonra kattintáskor megjelenő legördülő sávok alapján: Hagyományos számla esetén kinyomtathatod,letöltheted. Elektronikus számla esetén letöltheted számláidat; mindkettő esetén pedig stornózhatod, illetve másolhatod is őket.

Ebből is következik, hogy hagyományos számla esetén nyomtatást, elektronikus számla esetén pedig pdf formátumú letöltést mutató ikon látható listánkon, ezzel is gyorsítva a számlakezelést.

Itt van lehetőség az xml letöltésére is, manuális számla e-mail és értesítés küldésére.Piszkozat esetén pedig lekérhetjük a számla előnézetét, szerkeszthetjük, törölhetjük, illetve szintén, másolhatjuk is a piszkozat számlát.


Az értesítések listája menüre kattintva felugró ablakban megnézhetjük, hogy a partnerünknek milyen értesítéseket küldtünk ki. A nagyító ikonra kattintva megnézhetjük a konkrét e-mailt.